Теория на масовото обслужване.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-07-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Специалност: МИО
Предмет: Моделиране в маркетинга.
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (66KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

история на Теорията на масовото обслужване, същност на Теорията на опашките, аналитичен подход при анализ на опашки (Analytic Approach), системи, при които се образуват опашки (прости, сложни), основни характеристики, процес на пристигане на клиентите - Arrival Time, механизъм на обслужване - Service Mechanism, Теорема на Литъл - цифрови примери.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Заедно с Tеорията на игрите, Метода на стохастичните процеси и Статистическата теория на решението, ТМО принадлежи към стохастичните методи за анализ на икономически операции. Същностна характеристика на тези модели е вероятностният характер на направената оценка.

ТМО решава въпроси, свързани с изчисляването на средната продължителност на чакането (или забавянето); средната дължина на опашката; брой на клиентите, отклонени без да бъдат обслужени. Съществуват 2 подхода за анализ на посочените параметри: аналитичен (чрез формули) и симулативен (чрез компютърни програми). Аналитичният се прилага само за относително прости системи, а симулативният – за системи с голям брой опашки и клиенти. В настоящата разработка ще се спрем на аналитичния подход.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек