Състояние и развитие на земеделските производствени кооперации(по примера на ПЗК “Мотор-93”, с.Бабук, обл.Силистра).

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2005-05-02
Рейтинг:
2.3333 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 61 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (86KB)          Html format .Html (50KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

характеристика на кооперациите, ограни на управление, себестойност на продукцията, производителност на труда.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През последните години българската икономика се променя, търсейки трудно и не винаги успешно пътя към пазарното стопанство и пазарните отношения. Принципите на тези отношения са приетите от науката и нормативните документи за равнопоставеността на всички форми на собственост, свободата на сдружаване, уважението към предприемаческия дух на отделните индивиди и на групите индивиди, законосъобразността и взаимната изгода във взаимоотношенията между различните стопански структури.

Кооперацията е стопанска структура, появила се и просъществувала както в света, така и в България повече от век. Нейната същност беше деформирана в известен смисъл през периода на централизирано планово управление на икономиката. Кооперацията като форма на сдружаване, в преходния период, притежава и значителен потенциал за подпомагане оцеляването на дребния и средния бизнес в страната.

Съвременната българска земеделска производителна кооперация през последните 15 години се развива в условията на аграрна реформа, целяща възстановяване на собствеността на земеделските земи на техните собственици и правоимащи наследници.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.72 сек