Логистични разходи

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (60KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

логистични разходи – същност, структура и анализ; разходи по запаси, транспортни и дистрибуционни разходи; обратна логистика; концепция за общите разходи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основна цел на логистиката е да доставя стоките и услугите до клиентите в точното време, на точното място при възможно най-ниски разходи. Измерването на тези разходи е от голямо значение за определянето на ефективността на логистичната система.

Логистичните разходи включват както разходи, които се осъществяват в сферата на производството, така и разходи, извършвани в сферата на обръщението. Всички разходи, които се извършват в сферата на обръщението се включват в логистичните разходи. От разходите, които са направени в непосредственото производство и се включват в себестойността на продукцията към логистичните разходи спадат само онази част от тях, която е предизвикана от движението на материалите в производствения процес.

Информация за тези разходи можем да получим като използваме за информационна база баланса на междуотрасловите връзки (за дадена държава или отделна фирма), както и статистическа информация за средногодишната величина на материалните запаси.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.99 сек