Стандарти ISO

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Университет: Икономически университет - Варна
Специалност: Стокознание
Предмет: Стокознание
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (36KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стандарти ISO, бенчмаркинг, международен стандарт, система за управление, ISO 9000

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Стандартите са документирани споразумения, съдържащи технически спецификации или други точни критерии, които трябва да бъдат използвани последователно като правила, ръководни принципи, указания, характеристики и да осигуряват съответствие на материали, продукти, процеси и услуги с тяхното предназначение. (Например утвърденият формат на кредитните и фонокартите е установен на базата на международен стандарт от семейството ИСО). Придържането към стандарта, който определя такива характеристики като оптимална дебелина (0.76 мм), означава, че картите могат да се използват по цял свят. Така международните стандарти улесняват живота на хората и допринасят за повишаване качеството и надеждността на продуктите и услугите, които ползваме.

Международната организация по стандартизация (ISO) е световна федерация на национални организации по стандартизация от около 130 държави, една от всяка държава.

ИСО е неправителствена организация, основана през 1947 г. със седалище Женева. Мисията и е да насърчава развитието на стандартизацията и свързаните с нея дейности с цел улесняване международната обмяна на стоки и услуги и развитие на сътрудничество в интелектуалната, научна, технологична и икономическа дейност. Резултатите от дейността на организацията са международни споразумения, публикувани като международни стандарти.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек