Управление на качеството на човешките ресурси според изискванията на ISO 9001:2000.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2006-09-29
Рейтинг:
3.3 1 2 3 4 5
(10 гласа)
Дължина: 74 стр.
Университет: Русенски университет
Специалност: Финанси
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

рентабилност, ликвидност, иновации и инвестиции, система за управление на трудовите ресурси, стандарти за качество, европейски критерии за УЧР, ИСО система, практически пример, Глобул, сравнение с Мтел.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на дипломната работа е да определи как и по какъв начин организацията на качеството и контрола на управлението на трудовите ресурси в организацията може да повлияе в негативен план върху цялостната дейност и обратно, използването на ефективни трудови ресурси, до какво степен допринасят за успеха на дадена фирма. На базата на практически и теоретични постановки се разглеждат основните аспекти в управлението на трудовите ресурси като стратегия на управление, фирмена политика, мотивация и цялостен процес на внедряване на определена управленческа философия, свързана със спецификите на всяка отделна фирма. Целта е теоретично и практически да се анализира въвеждането на система за управление на качеството на трудовите ресурси и клиенти – ISO 9001-2000.

Целта на дипломната работа е на базата на реален пример за управление на трудовите ресурси в “Космо България Мобайл” ЕАД да се разгледат и определят съвременните аспекти на управлението на трудовите ресурси във фирмата, трудностите и предизвикателствата пред служителите, самото планиране и мотивация на трудовия персонал, както и да се разгледат отрицателните аспекти на цялостния процес на управление на трудовите ресурси в търговските фирми. Практически управлението на трудовите ресурси е обвързано с възможностите фирмата да стане конкурентноспособна и да прилага стандартите за качество на обслужване и качество на управление на човешките ресурси. На базата на така разгледаните и анализирани проблеми в организационно-управленската структура на фирмата да се търсят възможни алтернативи и решения с оглед развитие в максимална степен на ефективен персонал и удовлетворяване изискванията на клиентите и партньорите на фирмата. Това става възможно чрез развитието и усъвършенстването на цялостна интегрирана, съобразена с икономическата обстановка и положение в страната, цялостна стратегическа и оперативна система за управление на трудовите ресурси в търговските предприятия с оглед превръщането им в организации от хора, а не в стопански, машинен и сграден фонд.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек