Системи за контрол на стоковите запаси в търговията на дребно

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-02-11
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Търговия на дребно
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (68KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

системи за контрол, стокови запаси, търговия на дребно, управление на снабдяването, измерители за контрол, търговска дейност, системи за управление на запасите (СУЗ)

Частично (кратко) резюме на темата

За ефективното управление на стоковите наличности на търговската фирма е необходимо тяхното измерване и контрол. Така фирмата получава информация за състоянието, динамиката и обращаемостта на своите стокови запаси.

Стокови запаси се измерват натурални мерни единици - в литри, в m, в бройки, чифтове и др. Това е един обичаен начин на измерване, който дава възможност да се предприемат действия относно начина на приемането в конкретните търговски обекти, тяхното обработване и др. Стоковите запаси могат да се измерят и по цени (в пари). Това е един от важните измерители.

Ценовото измерване на стоковите запаси е наложително, за да обоснове потребността от собствени и кредитни парични средства, необходими за осигуряване на съответните количества стокови запаси. Динамиката на продажбите трябва да бъде проследена, както и остатъчните размери от стокови наличности. Измерването на стоковите запаси в дни е относителен измерител на тяхното текущо състояние.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек