Транспортът като дистрибуционна дейност

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Стопанска логистика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

транспорт, дистрибуционна дейност, превоз на товари - изисквания, избор на вид транспорт – фактори и методи, външни превозвачи, собствен транспортен парк, транспортно обслужване, тенденции в развитието на транспортните услуги

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Превозването на стоките е особено важна дистрибуционна дейност, тъй като осигурява преодоляването на разстоянието между производителите и потребителите и прави реално задоволяването на потребностите. Като дистрибуционна дейност транспортът участва във формирането на общите дистрибуционни разходи с 5-20% в зависимост от превозваните стоки и вида на превозите.

Ефективното управление на транспорта в дистрибуционната система се базира преди всичко на очертаването и възприемането на стратегия за: вида и характеристиките на стоките, които ще се превозват в обозрим период от време; географския обсег, на който те ще се превозват; маркетинговата стратегия; възприетата система за управления на запасите; равнището на обслужване на клиентите; финансовите възможности и цели.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни разработки:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек