Японският икономически модел на развитие

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-25
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 19 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Финанси
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (68KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономически модел, японски стопански модел, ресурсна обезпеченост, икономически регулатори, информационна обезпеченост, разпределение на дохода, социална политика, административно устройство, неикономически аспекти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Японският икономически прогрес е типичен пример за това, как с трудолюбие, далновидност, политическо желание и амбиция една разрушена страна само за около двадесет години след Втората световна война може да се превърне във високо технологична, силно развита държава.

Предвид високия стандарт на живот и високите темпове на развитие на японската икономика много трудно може да се говори за недостатъците на японския стопански модел. И все пак е необходимо да се обърне внимание върху нуждата от реформа в пенсионната система поради застаряването на нацията.

Стресовите ситуации, на които са подложени децата и младежите от японските училища показват, че е нужна и реформа в образователния сектор.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек