Бизнес план на фирма „Вали Компютърс” ООД за периода 2008 - 2012 г.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-05
Рейтинг:
4.6522 1 2 3 4 5
(23 гласа)
Дължина: 84 стр.
Университет: Софийски университет Св. Климент Охридски
Специалност: Стопанско управление
Предмет: Бизнес планиране и контрол
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (189KB)          Html format .Html (65KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

бизнес план; Вали Компютърс ООД; визия, мисия, бизнес поле; анализ на макро и микросредата; метод на сценария; ключови фактори за успех; модел на Майкъл Портър; конкурентни сили; глобална цел и базови стратегически ориентации; организационни стратегии; оценка на риска

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Вали Компютърс ООД е частна българска фирма, основана през 1991 от инж. Димитър Хинов във Велико Търново. Собственици и управители на фирмата са трима – Димитър Хинов, Снежана Хинова и Росен Хинов с дялово участие съответно 40%, 40% и 20% от капитала, който е в размер 880 хил.лв.

В предмета на дейност на фирмата се включват продажбата на компютърна техника и периферия, консумативи и пакетиран софтуер на крайни потребители и доставка на компютърна и офис техника, консумативи и пакетиран софтуер на големи клиенти – бизнес организации – предимно малки и средни предприятия, държавната и местна администрация, образователни и здравни заведения и съдебни учреждения.

В момента компютърните технологии навлизат все по-бързо в живота на хората в България – както в домакинствата, така и в предприятията. Компютрите се превръщат от луксозна стока в необходимост – средство за работа и развлечения при крайните потребители и необходимо и ключово условие за поддържане и повишаване на конкурентоспособността на бизнеса в съвременните условията на глобализация. Това е причината търсенето на компютърни технологии да се увеличава постоянно – пазарът на компютърна техника расте два пъти по-бързо от БВП на страната и има очакване за запазване и увеличаване на този темп през следващите няколко години. Като страна-член на Европейския Съюз, България ще получава финансиране за подобряване на проникването на компютърните технологии в страната, с което допълнително ще се стимулира търсенето на продуктите, които фирмата предлага.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек