Надуването на жилищните цени: доходи, ипотеки, очаквания и спекулации 2004-2010 г.

Вид: казус
Прибавен: 2009-05-12
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: Международно Висше бизнес училище - Ботевград
Специалност: Бизнес администрация
Предмет: Микроикономика
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (31KB)          Html format .Html (11KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

жилищни цени, ипотека, жилищно кредитиране, пазар на имоти, нива на лихвени проценти, миграция на населението, темп на инфлация, финансови ресурси, разполагаем доход

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Налага се мнението, че цените на недвижимите имоти ще продължат да нарастват, но с по-голяма умереност. Без отчитане на риска от голям външен шок, водещ до значителен изходящ капиталов поток от България (т.е. масови разпродажби), специалистите поддържат прогноза за средногодишен ръст на цените от 10-15% за следващите 5 години, като е възможно в някои сегменти цените или да останат същите, или да нараснат повече.

Като цяло пазарът на недвижими имоти в България демонстрира устойчивост спрямо влиянието на световната финансова криза. Все пак, има ясни сигнали за известно отслабване на интереса към ваканционните имоти, най-вече в следствие на намалялото външно търсене и повишаване в цената на кредитите.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек