Потребителско търсене

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-02-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Специалност: Икономика
Цена:
 (21 лв) 19.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.05 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (33KB)          Html format .Html (16KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

потребителско търсене, еластичност на търсенето, покупателна способност, пазарна икономика, източници на доходи, разполагаем доход, пазарно търсене на стоки и услуги

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През последните повече от десет години България изживя един труден и мъчителен преход от централизирана към пазарно ориентирана икономика. Този преход е свързан с драстични промени в жизненото равнище на населението, в структурата и източниците на доходи и приоритетите на разходите в домакинствата.

Положението се подобрява, но изключително бавно. Като знак за развитието, икономистите сега следят на първо място предлагането на работни места и повишаването на потребителското търсене на някои стоки и услуги.

Например през 2004 г. наблюдавахме значимо активизиране на външнотърговския оборот, който към края на годината достигна 48.3 млрд. лв., при 40.2 млрд. лв. в края на 2003 г. Тези стойности се отнасят за сумата на вноса и износа не само на материални стоки, но и на услуги. Така през четвъртото тримесечие индикаторът за отвореност на икономиката се увеличи до близо 1.30 (при 1.17 през последното тримесечие на 2003 г.), т.е. търговията вече надхвърля БВП с около 30%.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек