Хедж фондовете в момент на финансова криза

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-05-14
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 53 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Специалност: Инвестиционен мениджмънт
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (142KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

хедж фондове, хеджиране, ливъридж, инвестиционни фондове, федерален резерв, статистически анализ, бенчмарк, финансова криза, пазарна оценка, дългово финансиране, индексен метод

Частично (кратко) резюме на темата

Основната особеност, както беше показано в изложение, на хедж фондовете е тяхната нерегулираност. Така те са способни да печелят, дори , и на падащи пазари. Както, го доказаха и приведените доказателства, всичко е въпрос на стратегия. Ако трябва да се върнем към вече казаното, то резултатите за 2007 и част от 2008 година го доказват.

Стратегиите основани върху дълговото финансиране се провалили /както беше разгледана ситуацията по дълговото финансиране на CDOs/. Осреднено, най-добри резултати са показали фондовете използващи макро стратегии и късите продажби. Така, след кризата, изведеният капитал ще бъде насочен към фондовете със стратегии показали слаба зависимост от пазарните колебания. Предпочитание ще се отделя на инструменти с възможно най-голяма ликвидност /за сравнение ситуацията по CDOs/.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек