Хедж фондовете в момент на финансова криза

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-05-14
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 53 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Специалност: Инвестиционен мениджмънт
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (142KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

хедж фондове, хеджиране, ливъридж, инвестиционни фондове, федерален резерв, статистически анализ, бенчмарк, финансова криза, пазарна оценка, дългово финансиране, индексен метод

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основната особеност, както беше показано в изложение, на хедж фондовете е тяхната нерегулираност. Така те са способни да печелят, дори , и на падащи пазари. Както, го доказаха и приведените доказателства, всичко е въпрос на стратегия. Ако трябва да се върнем към вече казаното, то резултатите за 2007 и част от 2008 година го доказват.

Стратегиите основани върху дълговото финансиране се провалили /както беше разгледана ситуацията по дълговото финансиране на CDOs/. Осреднено, най-добри резултати са показали фондовете използващи макро стратегии и късите продажби. Така, след кризата, изведеният капитал ще бъде насочен към фондовете със стратегии показали слаба зависимост от пазарните колебания. Предпочитание ще се отделя на инструменти с възможно най-голяма ликвидност /за сравнение ситуацията по CDOs/.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек