Ценообразуване при различните типове икономически системи. Спецификация, фактори и роля на пазарните цени

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-07-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Предмет: Цени и ценова политика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

същност и функции на цената, пазарно стопанство, централизирана икономика, англосаксонска пазарна система, японско-източноазиатска пазарна система, немско-западноевропейска система, социално-пазарни стопанства, конкуренция, ценообразуване, ценова политика, ценова стратегия

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Може да се обобщи: държавата и правителствената политика имат решаващ отглас за развитието на различните системи. Съществено важна черта за обособяването им е наличието на конкуренция. При социално-пазарната система, която засега се очертава като най-благоприятна форма за развитие на отношенията вътре в рамките на националната икономика, задачата на държавата е да осигурява в най-висока степен равноправни шансове, защото не всеки гражданин е в състояние да работи според изискванията на пазара. Превес взимат социалната справедливост и социалната солидарност, които се явяват абсолютно задължителни условия за един обществен консенсус – едно от условията за икономическо развитие. И както казват духовните бащи на социалното пазарно стопанство, обществото трябва да се стреми не към класови борби и социални напрежения, а към създаване на възможно най-голяма хармония по пътя на готовността за дискусии и на търсенето на компромисни решения. Сътрудничеството трябва да замени противопоставянето един на друг, а тогава продуктивните сили ще се обединят в постигане на целта на всяка стопанска дейност – нарастването на благосъстоянието.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек