Избор на ценова стратегия на фирмата за нови стоки или нови пазари

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-09-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Нов български университет
Предмет: Икономика за мениджъри
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (43KB)          Html format .Html (14KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ценова стратегия, нови стоки и пазари, позициониране на нов продукт, ценообразуване на фирма „Прогрес” ООД, метод на средни и променливи разходи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Със самото позициониране на новите продукти, фирмата трябва да вземе и решение относно провежданата ценова политика (и тук въпросът има два аспекта на анализ – ценовата политика да е съобразена с цялостната фирмена стратегия – например да се продава на конкурентни ниски цени на по-голям брой потребители или друга стратегия, а от друга страна – ценовата политика и стратегия да е конкретна, изхождаща от самата специфика на новия продукт или на навия пазар).

Цената на стоката/услугата изпълнява множество функции и затова фирмата трябва да наблегне в една значителна степен на ценообразуването (с оглед увеличаване на приходите си; на клиентите или на пазарните дялове, където тя е лидер):
- влияе върху равнището на приходите и оттук върху рентабилността;
- цената е и конкурентен инструмент, който може да се прилага с цел възползване от възможностите, които предлага пазара;

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек