Ценова политика на „Пловдив-БТ” АД

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-11-13
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 89 стр.
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (110KB)          Html format .Html (46KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ценова политика – същност, съдържание, видове; цена – елементи и структура; рентабилност; ценообразуване – методи; Пловдив - БТ АД

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Ценообразуването заема централно място в системата на икономическите лостове и е регулатор на пазарната стопанска цена. То е един от основните критерии за вземане на управленски решения въз основата на съизмерването на икономическите процеси и явления. В цените се съсредоточават основни икономически, социални, политически и идеологични проблеми. Формирането, реализирането и изменението на цената заема съществено място в икономическата теория и практика.

Цените са едни от най-важните атрибути при пазарната размяна и важен елемент на пазарния механизъм. Цените са носител на важна информация за насочване на стопанската активност и обективна основа за оценка на резултатите от използуваните ресурси. За купувача цената е стойността на това, което се обменя. Нещо ценно – обикновено покупателната сила, се разменя за удовлетворяване или полезност.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек