Ценова политика и ценообразуване на акционерно дружество

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (94KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

ценова политика, цени и ценообразуване – същност и методи, акционерно дружество, себестойност на готово изделие, надценка, процент печалба, финансови разчети, бъдещо развитие

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Цените са едни от най-важните атрибути при пазарната размяна и важен елемент на пазарния механизъм. Цените са носител на важна информация за насочване на стопанската активност и обективна основа за оценка на резултатите от използуваните ресурси. За купувача цената е стойността на това, което се обменя. Нещо ценно – обикновено покупателната сила, се разменя за удовлетворяване или полезност.

Определянето на цените е един от основните проблеми в икономическата теория и практика, тъй като до голяма степен от този процес зависят икономическите резултати от конкретната дейност. Забележително е многообразието в разбиранията за същността на цената, нейните компоненти и методи за определяне, поради съобразяването с особеностите на конкретния обект на ценообразуване, целите, които си поставя продавача и др.

Цената е резултат на ценообразуването. Самото ценообразуване е цялостният процес, през който преминава управлението на цената при превръщането на ценовата дейност от счетоводна операция в една от основните задачи на стратегическия и оперативния фирмен мениджмънт.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек