Правно регулиране в България при възлагане на обществени поръчки, концесиониране на инфраструктурни обекти и привличане на чужди инвестиции

Вид: казус
Прибавен: 2010-01-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”
Специалност: МИО
Предмет: Фирмен международен бизнес
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (109KB)          Html format .Html (62KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

начини за възлагане на обществени поръчки, големи обществени поръчки, малки обществени поръчки, важни обществени поръчки в България, участие на чужди капитали в обществените поръчки в България, връзка между сивата икономика и обществените поръчки

Частично (кратко) резюме на темата

Обществените поръчки все повече се приемат като основен инструмент за ефективно и антикорупционно управление на държавни средства. В тази връзка, работата на служителите в сектора се променя драматично през последните години, за да могат да се справят с изискванията за прозрачност при отделните фази от процеса на обществените поръчки.

Обществените поръчки са определяни като една от дейностите на правителството, най-уязвими към корупционни практики. Като главна допирна среда между публичния и частния сектор, обществените поръчки осигуряват множество възможности за участниците от двата сектора да пренасочват публични фондове за частна печалба.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек