Макроикономически анализ на българската икономика и бюджетната политика на държавата

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-01
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 38 стр.
Университет: С. А. Д. А. Ценов Свищов
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика
Цена:
 (55 лв) 49.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.50 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (73KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

макроикономически анализ, бюджетна политика на държавата, българска икономика, инфлация, безработица, средна работна заплата, БВП на глава от населението

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

След като България стана член на Европейския съюз през 2007 г., българският бюджет вече има нови параметри. Най-важната цел от сега нататък е да се изпълнят в следващите години критериите за влизане в Еврозоната и да се спазват изискванията на Европейската комисия.

В последните години прозрачността на държавния бюджет в България беше на ниско ниво. Проектобюджетите се внасяха в последния момент, често информацията не беше достъпна, освен за народните представители. Тази практика се променя. През 2007 г. за първи път бяха изготвени програмни бюджети на всички министерства, за първи път беше направен опит за отчет на изпълнението на програмните бюджети към средата на годината на девет министерства. Процесът на преминаване към програмно бюджетиране продължи и през 2008 г.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек