Особености на бюджетната процедура на Република България

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-04-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 8 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Предмет: Бюджет и бюджетна политика
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

бюджетна процедура, държавен бюджет, бюджетна политика, държавни финанси, очаквано равнище на дохода, републикански приходи и разходи, консолидирана фискална програма, извънбюджетни средства

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

От 2008 година финансовото министерство започва реформа в бюджетирането. Преминава се към качествено нов начин на мислене в процеса на планиране и постигане на съгласуваност на фискалната политика с ключовите политики и средносрочните цели, поети от изпълнителната власт.

Този нов подход е отнел около 20 години на Холандия и е струвал 200 млн. гулдена досега, без да е достигнал до крайния етап. Дори страните, създали и внедрили първи модела - Нова Зеландия и Великобритания, все още работят за усъвършенстването му.

Бюджетът трябва да започне да се разработва, а Народното събрание да го приема по програми, а не по икономически елементи. Това означава да се търсят и преценяват ефектите и ползите за обществото.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек