Анализ и оценка на поземлените ресурси

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-01-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 25 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Аграрен бизнес
Цена:
 (50 лв) 45.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.00 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (68KB)          Html format .Html (69KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

поземлени ресурси, земя, почва, производствен ресурс, количествена оценка, качествена оценка, използвана земеделска площ, обработваема земя, угари, бонитетна оценка, коефициент за поливност, коефициент за отстояние от основни пазари, коефициент за отстояние от морските плажове

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Земята представлява хилядолетен продукт на природата и най-ценното природно богатство за всяка страна. Едновременно тя се явява ресурс, средство за производство на биологична продукция, база за производството на екологично чиста енергия и основа за хармонично развитие на околната среда.

Често двете понятия „земя” и „почва” се използват като еквиваленти, но това не е правилно.

Земя - Тя е част от сушата, от повърхността на Земята. Включва биосферни елементи, които се намират под и над нея: почва, почвообразуваща скала, постилаща основа, подпочвени води, растителни и животински видове, микроорганизми, резултати от човешката дейност, атмосферата.

Почва - Определя се като природна система на повърхността на изветрялата земна кора. Притежава уникалното свойство „плодородие”. Това е способността на почвата да осигурява всички необходими условия – хранителни вещества, вода, въздух и топлина, за растеж, развитие и продуктивност на растенията.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек