Какви са социалните ефекти от световната икономическа криза?”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-01-27
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: Варненски свободен университет "Черноризец Храбър"
Специалност: Мениджмънт на туризма
Предмет: Глобализация на икономиката и развитието
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (50KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

световна икономическа криза, социални ефекти, последици, глобализация, Лемън Брадърс, Банк ъв Америка, европейски парламент

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Световната финансова криза започва от САЩ в началото на 2007 г. с криза във финансовия сектор. Няколко големи банки фалират и стават собственост на други финансови институции. От началото на 2008 г. 11 регионални банки в САЩ фалират, а през септември Банк ъв Америка купува инвестиционната банка Мерил Линч. Като най-голям банкрут в историята на американския бизнес се смята Лeмън Брадърс.

В следствие от сложните взаимовръзки и взаимоотношения на международният финансов пазар кризата се пренася в други части на света - в Европа. Множество британски, белгийски, холандски и немски банки започват да изпитват сериозни затруднения, а Исландия обявява опасност от национален фалит и национализира Ландсбанки. По този начин финансовата криза се пренася в Европа, Русия, Китай, Япония, редица икономики в Африка, Азия и страните от Централна и Източна Европа и т.н., като от финансова се превръща в световна икономическа криза.

Хронологията показва, че започват фалити на международни автомобилни концерни(Опел, Дженеръл мотърс). Кризата безусловно нанася големи загуби на всички сектори, тъй като кредитирането се замразява, а възможностите за нови инвестиции намаляват. Високите нива на правителствените задължения и бюджетни дефицити довеждат до увеличаването на рисковете за редица страни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек