Условия и фактори на икономическия растеж в България /при прехода на пазарна икономика/

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-11-24
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 73 стр.
Изтегли: Doc format .Doc (568KB)     Rar format .Rar (116KB)     Html format .Html (373KB)

Ключови думи и изрази:

фактори на икономически растеж, ендогенни и екзогенни фактори, ефективност на труда, структура на икономиката, динамика на капитала, капиталоотдаване, регионална икономика, бюджетна политика

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Икономическият растеж се изразява в продължителното увеличаване на съвкупната продукция, създадена в националната икономика. Дефинитивно се акцентира върху растежа като безусловно дългосрочна променлива, изискваща задължително нарастване на производствените резултати. Тези две принципни, взаимносвързани изисквания са следствие от базови аналитични обобщения и фактически изследвания, извършени по отделни страни и за световното стопанство като цяло в различни по продължителност периоди.

Традиционното определение за същността на икономическия растеж съответства на целите и задачите на по-ранните теории за растежа, детерминирано е от непрекъснатия характер на процеса в миналото. Идентифицирането на растежа с последователния прираст на продукцията става възможно изследването му като обособен макроикономически процес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек