Заетост и безработица в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-23
Рейтинг:
2.75 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (43KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

заетост и безработица; посреднически услуги; програми и мерки за заетост и обучение; активна политика; пазар на труда; социално-икономическа интеграция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Нашата страна се намира в преход от планово-централизирана към пазарна икономика. Това предполага да се извършат сериозни промени във всички области – икономическа, социална, политическа. В условията на пазарна икономика е необходимо да се провежда политика по заетостта с други приоритети, с други акценти, която да се изгражда на други, различни от досега практикуваните и действащи принцпи. Това показва опита на други страни, в които вече е налице добре развита пазарна икономика. Този опит трябва да се опознае и използва и у нас. Същността на цялата реформа по отношение труда и социалната политика идва от правилното провеждане на такива реформи в икономиката като цяло, в системата на социалното осигуряване, в образованието, в здравеопазването и т.н. Възможностите са преди всичко в отделите на стратегическия мениджмънт и вземането на решения за реформирането на една или друга морално или материално остаряла система. живота на хората.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.51 сек