Глобалната криза и нейното отражение върху икономиката на Република България

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2011-10-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Маркетинг
Предмет: Макроикономика
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (61KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

криза, икономика, глобализация, златен стандарт, война, валутна система, долар, МВФ, БНБ, БВП, ликвидност парична политика, САЩ, Европа, банков сектор, депозити, обезпечения, лихви

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Глобализацията изразява определени явления, събития и процеси, провокирани от човека, от хората, но обхващащи цялото земно кълбо.

Конкретните определения за глобализацията са многобройни. Ключови думи в повечето от тях са глобален капитализъм, глобални пазари, интеграция, глобална икономика, универсиализация - очертаване на глобална култура и на глобална съдба на човечеството като цяло.

Почти общоприето е, че глобализацията е процес на интернационализацията на производството и размяната, свързване на националните икономики в обща система на световната икономика. От край време хората от миналото и настоящето се водят от един единствен мотив - богатство.

Причината да говорим днес за глобалност, идва от по-рано, когато хората са започнали да търсят нови земи. Това, за което свидетелстват и много учени е част от природата на човек - желанието за ново, любознателност и алчност .

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек