Глобалната криза и нейното отражение върху икономиката на Република България

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2011-10-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Маркетинг
Предмет: Макроикономика
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (61KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

криза, икономика, глобализация, златен стандарт, война, валутна система, долар, МВФ, БНБ, БВП, ликвидност парична политика, САЩ, Европа, банков сектор, депозити, обезпечения, лихви

Частично (кратко) резюме на темата

Глобализацията изразява определени явления, събития и процеси, провокирани от човека, от хората, но обхващащи цялото земно кълбо.

Конкретните определения за глобализацията са многобройни. Ключови думи в повечето от тях са глобален капитализъм, глобални пазари, интеграция, глобална икономика, универсиализация - очертаване на глобална култура и на глобална съдба на човечеството като цяло.

Почти общоприето е, че глобализацията е процес на интернационализацията на производството и размяната, свързване на националните икономики в обща система на световната икономика. От край време хората от миналото и настоящето се водят от един единствен мотив - богатство.

Причината да говорим днес за глобалност, идва от по-рано, когато хората са започнали да търсят нови земи. Това, за което свидетелстват и много учени е част от природата на човек - желанието за ново, любознателност и алчност .

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек