Пазара на труда в България - безработица и алтернатива на трудовата заетост като член на ЕС

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-08-10
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 45 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (82KB)          Html format .Html (36KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

пазар на труда в България, ниво на безработица, развитие на заетостта, Европейски социален фонд, Агенция по заетостта, демографски фактор, процент трудоспособно население, програма за икономическа реформа, европейска интеграция, институции на пазара на труд

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Повишаването и адаптирането на равнищата на образование и обучение на работната сила следва да гарантират, че в момента и в бъдеще работната сила може успешно да се пренасочи от западащи към прогресиращи отрасли, за преодоляване на несъответствието между търсените и предлагани умения и между областите, и да отговори на необходимостта от адаптиране - следствие на продължаващото преструктуриране.

Изключително важна е ролята при тези процеси на активната политика на пазара на труда и на Агенцията по заетостта предвид трайно високо равнище на безработица. Освен това пазарът на труда показва редица структурни проблеми: висока продължителна безработица, висока безработица сред младежите, много висока безработица сред лицата с ниска степен на образование и умения, големи междурегионални различия в безработицата, драматично високи равнища на безработица сред ромското малцинство.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек