Правото на труд

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-09-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Университет: Нов Български университет София
Специалност: Бизнесикономика
Предмет: Бизнесикономика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (31KB)          Html format .Html (11KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

право на труд и право на заплащане, средна работна заплата, безопасност на труда

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Има множество установени със закон права, когато става въпрос за работни заплати. Всички работници имат правото на заплащане за работата, която са свършили. Освен това, те имат право на заплащане, ако са готови и желаят да работят, но работодателят им не им е осигурил необходимата работа. Работниците имат право на заплащане и ако не са на работа поради болест или отпуск, или поради майчинство, бащинство, или отсъстват поради осиновяване, или родителски грижи. В по-голяма част от случаите, работникът има право да получава обичайната си заплата, докато отсъства от работа. Има някои изключения от това правило, като:
• служител в майчинство, бащинство, или отсъствие поради осиновяване, или родителски грижи, работникът има право на определена сума, но законът определя величината на сумата, която ще бъде изплатена и обикновено тя няма да е колкото обичайната заплата;

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни разработки:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек