Неокласическа теория за растежа

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-08-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 18 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (18KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

неокласическа теория за растежа и държавните финанси, емпирични зависимости, изрични допускания на неокласическата теория, финансова теория на монетаризма, М. Фридман

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Стандартната неокласическа теория твърди, че за нормалното функциониране на пазарното стопанство (т. е. за да бъде Pareto ефективно) трябва да има едновременно конкуренция и частна собственост (сиамските близнаци за ефективно създаване на богатство, както се изразява Джоузеф Стиглиц). До голяма степен можем да се съгласим с такава теза. Проблемът е как да бъдат създадени в нашата икономика едновременно и ако не е възможно - можем ли да се задоволим с едното, например приватизацията и да я форсираме, при липса на другото - конкуренцията?

Тогава, когато имаме частен контрол върху различни ресурси, всеки контролира ресурса си чрез различен начин на действие и си взаимодейства с останалите, се получава пазарно взаимодействие. Получават се пазарни цени на стоките. Тези пазарни цени отразяват стимулите, предпочитанията и ресурсните позиции на всички участници на съответния пазар и по тази причина в тях се съдържа огромно количество информация.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек