Подходи за вземане на управленски решения

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-04-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 6 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (36KB)          Html format .Html (14KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

управленско решение, процес на вземане на решение, интуитивен подход, управление в организацията, решение на база съждения, анализиране на информация, функции на управлението, избор на алтернатива

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Алтернативата се избира и по очаквани резултати, и по възможност за реализация; основният подход отново е съжденчески, но има и интуитивен, по – специално в процеса на избора често се правят компромиси за една алтернатива спрямо друга, които компромиси са субективни и отразяват отношението на мениджъра или предприемача спрямо риска и виждането му за реализацията на избраната алтернатива.

На някои места се сочи и шести етап – реализация и оценка на решението, но като че ли този етап се отнася по – скоро до друга функция на управлението – контрола и за това няма да го разгледаме подробно тук; ще отбележим само, че при него се анализира текущата информация изключително на база научни и то предимно математически модели; субективизмът е много слабо изразен.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек