Проблеми на енергийния микс

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-01-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: СА "Д. А. Ценов" - Свищов
Специалност: Маркетинг
Предмет: Индустриален маркетинг
Цена:
 (27 лв) 25.65 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.35 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (75KB)          Html format .Html (42KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

енергиен микс, енергетика, енергийна ефективност, ресурсна обезпеченост, ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, интегрален подход, енергийна стратегия, ресурсен ешелон, енергоемкост

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Енергийният микс може да бъде обяснен като използване на различни източници на енергия, както и независимост от един доставчик.

Негативните тенденции и проблеми в българската енергетика се очертаха през последните две десетилетия и са свързани преди всичко с екстензивния характер на развитието, ниската енергийна ефективност, ресурсната и технологична зависимост от една страна и силното негативно влияние върху околната среда.

Тези тенденции се усложняват от монополизма на основните енерго - снабдителни предприятия, отсъствието на съвременно законодателство, наличието на значителни интереси срещу реформа и ниско равнище на приемане на решения в енергетиката.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек