SWOT анализ на Ливиа-М

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-10-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 16 стр.
Университет: Колеж по икономика и администрация
Специалност: Бизнесадминистрация
Предмет: Маркетинг
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

SWOT анализ; силни и слаби страни; възможности и заплахи; етапи при изготвянето на SWOT анализ; анализ на макросредата – демографска среда, икономика, природна среда, технологична среда, култура; анализ на микросредата – конкуренти, потребители, доставчици, анализ на бранша, маркетингови посредници

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

SWOT анализът е широко популярна техника от стратегическото управление, разработена от Алберт Хъмфри. Анализът съдържа в себе си изводите от стратегическите анализи на вътрешната и външната среда за определяне на силни и слаби страни на организацията, както и външните възможности и заплахи. SWOT анализът е техника, свързана с разработването на матрица. Целта е добре да се съчетаят силните и слабите страни на организацията и външните възможности и заплахи. SWOT анализ е ситуационен анализ, за разлика от други анализи, които използват пазарен, продуктов или някакъв друг подход. Това означава, че той трябва да бъде определен във времето, за което са поставени стратегически цели. Факторите от вътрешната и външната среда, чието време е определено, е правилно при разработка на SWOT анализа (над матрицата да се изписва организацията и датата, за която се отнася). При динамичната и бързо развиваща се среда той ще бъде различен в различните периоди от време, съответстващ на стратегическите цели. Той помага да се получи полезна информация за ситуацията и промените както във външната, така и във вътрешната среда. Това е основание за вземане на бързи стратегически решения.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек