Маркетингова концепция за развитие на AVON COSMETICS – БЪЛГАРИЯ ООД. Преки продажби на фирмата

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-02-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 54 стр.
Цена:
 (99 лв) 79.20 лв (нова цена)
  (Спестявате 19.80 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (207KB)          Html format .Html (138KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

преки продажби – характеристика и цели, маркетинг микс, Трите грации на преките продажби, средства и роля на преките продажби, планиране на преките продажби, реклама и позициониране, директен маркетинг, Avon Cosmetics – България ООД (Ейвън Козметикс – България ООД), организационна структура на Avon Cosmetics, организация на продажбената система на Ейвън Козметикс, рекламни проучвания на Ейвън Козметикс, рекламна и промоционална политика, привличане на нови клиенти, задържане на реални клиенти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В условията на пазарно стопанство съществен фактор за успешно реализиране на фирмените цели е изграждането на ефективно работеща продажбена система, позволяваща достигането на продуктите до потребителите на възможно най-ниски цени. Но редица фактори, както вътрешни така и външни, предопределят нейния успех. Тенденциите в световната икономика – глобализацията, интеграцията, в частност на Европейския съюз, внасят нови аспекти във формирането и функционирането на организацията на продажбеното представяне, в изграждането на дистрибуционните канали, функциите на участниците в тях и пр.

В днешно време пазарите се променят бързо. Клиентите в много голяма степен са чувствителни към изменения в цените, създават се нови канали за дистрибуция, нови канали за комуникация, Интернет, безжична търговия, глобализация и пр. Но въпреки това икономиката не е безвъзвратно променена. В момента тя e смесица от старо и ново. Фирмите трябва да запазят по-голяма част от своите способности и познания, които са били ефективни в миналото. Но трябва също така да придобият нови нагласи и знания, ако се надяват да просперират в бъдеще.

В следствие на съвременното разширяване и задълбочаване на научните и техническите изследвания се създават нови производства, а съществуващите са подложени на усъвършенстване. Други отпадат от реалния сектор на икономиката, а на тяхно място се появяват нови отрасли и дейности.

В следствие на глобалната интернационализация на производствата се разширяват асортиментите на стоките, като същевременно се съкращава жизнения цикъл на изделията в технологично най-сложните отрасли. Моралното стареене на изделията предизвиква управленска активност и регулиране.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек