Маркетингови стратегии, планиране в маркетинга и управление на промените

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика и бизнес администрация
Изтегли: Doc format .Doc (113KB)     Rar format .Rar (23KB)     Html format .Html (102KB)

Ключови думи и изрази:

маркетинг, стратегии, управление, планиране, промени, бизнес, организация, поведение, инструменти, съображения, пазар, Курт Левин, поле, вектор, психично пространство, модел на обкръжението, движещи сили, задържащи сили

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въведение

Целевото ориентиране на бизнеса означава всички предприемачески и управленски усилия да се подчинят на стремежа за достигане на предварително определени предначертания. Затова важна стъпка при изработването на маркетингови решения е тяхното обединяване, систематизиране, с което да се увеличи тяхната интензивност, да се прецизира тяхното използване по място и време.

Определящо за начина на обединяване и систематизиране на предприемаческите и мениджърските усилия е тяхното място и роля в релацията “цели - инструменти”. Мобилизирането на съответните маркетингови инструменти, поотделно или в съчетание, за вземане на възможно най-обосновани решения в управлението на бизнеса е изгодна предпоставка в стремежа за достигане на целите. То е в същността на изграждането и реализирането на маркетинговите стратегии.

Маркетинговите стратегии се определят като подходи посредством, които се подреждат, обвързват и съгласуват усилията /дейности, средства, инструменти/ за достигане на набелязаните цели на бизнес организацията. Те обхващат избирането и последователното осъществяване на конкретните решения по управлението на бизнеса. Стратегиите изясняват направленията, пътищата, начините за развитие на бизнес организацията съобразно набелязаните цели.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек