Основна маркетингова стратегия за развитие на фирма "Боляри" АД - Варна.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2007-10-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Великотърновски университет
Специалност: Маркетинг
Предмет: Стратегически маркетинг
Цена:
 (24 лв) 22.80 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.20 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (135KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

представяне на фирмата, история, пазарна позиция, интегрално развитие, ценова политика, програма за лоялност.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фирма “Боляри”АД е всъщност по позната като верига супер-маркети “Пикадили”. Седалището й е в град Варна, където и до скоро се провеждаше главната дейност на фирмата. Централната дейност на “Боляри”АД е търговско разпространение, но следвайки избраната стратегия за развитие фирмата започва и производството на собствена продукция, предлагана единствено и само в рамките на веригата магазини.
...........
В настоящата курсова работа ще разгледаме единствено последната стратегия - така наречената стратегия за интегрално развитие на фирмата, избрана от фирма "Боляри" АД като основна. Стратегията за интегрално развитие е подходяща за фирми със силни и стабилни пазарни позиции на основната дейност в дългосрочен план. В този случай фирмата получава добри доходи от произвежданата или предлаганата в момента продукция, но вижда възможност за осигуряването на допълнителна изгода /чрез намаляване на разходите, избягвайки посредничество на пример/. Стратегията се изразява в преместването на фирмата в рамките на съответния отрасъл. Съществуват три вида стратегии за интегрално развитие: на права, обратна и хоризонтална интеграция. При правата интеграция, наречена още прогресивна, фирмата се стреми да наложи контрол /чрез закупуване, инвестиране, специални договорни отношения или друго/ върху системата за разпространение на произвежданите от нея продукти. Това може да стане главно чрез контрол над търговски фирми на едро. При обратната интеграция, наречена още регресивна, фирмата се ориентира към завземане по вече посочените начини доставчиците си. При хоризонталната интеграция, фирмата се концентрира в опитите да контролира някои от своите конкуренти. Третият вид интеграция е забранен в капиталистическите страни от анти-монополното законодателство.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.41 сек