Анализ на пазара на замразена риба

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-01-14
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 16 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Аграрен бизнес
Предмет: Аграрен маркетинг
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (100KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

риба, проучване на пазара, структура, внос, износ, видове продукти от риба, скумрия, мерлуза, толстолоб

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Въведение
Рибата е една от най-предпочитаните за консумация храни в цял свят. Тя е източник на полезни за организма вещества. Преди всичко това са незаменимите аминокиселини – метионин, цистин, цистеин и прочее. Те са абсолютно необходими за човешкия организъм. В тази храна почти няма въглехидрати. Богата е на белтъчини, минерални вещества и витамини и се готви бързо и лесно. Има ниско съдържание на мазнини. Съдържа повече сяра и фосфор. Полезното при рибата е, че нейните мазнини са представени предимно от биологически ценните полиненаситени мастни киселини. Те са по-лесно смилаеми от животинските и помагат да се намали нивото на лошия холестерол в кръвта.

Консумацията на риба в света е 14 килограма годишно на човек, в Европейския съюз 25 килограма. В България по данни на НСИ, през 2008 г. годишното потребление на риба и рибни продукти от домакинствата е нараснало до средно 4,6 кг на лице (при 4,3 кг на лице през 2007 г.), което е крайно недостатъчно. Всичко по-горе казано може да се направи извода, че потреблението на тези продукти здравословно, но твърде минимално. То отбелязва ръст през последните години, но пазара на риба и рибни продукти е недостатъчно развит, и при реализация на правилна маркетингова стратегия на пазара на замразена риба бихме имали успех и печалба.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек