Маркетингово изследване на потреблението на кафе

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-04-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 29 стр.
Цена:
 (39 лв) 37.05 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.95 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (63KB)          Html format .Html (51KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

маркетингово изследване, потребление, кафе, сортове, продукти, категория, легенди, разпространение, продуктови линии, Варна, Nescafe, Тchibo и Illy, Davidoff, Douwe Egberтs, Grandos, Idee kafe, Dallmayr, Malongo, капучино, мока, вземане на решение за покупка

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Кафето (от тур. Kahve) е една от най-популярните напитки в света. Със своя аромат, вкус и силно тонизиращо действие, то е широко популярно почти във всички кътчета на Земята и се явява стратегически важна суровина в световната търговия.

За родина на кафето се смята Етиопия, където и до днес се среща и като диворастящо растение. Но своята популярност кафето дължи не на родината си, а на Йемен - от там започва триумфалното му шествие и завладяване на света. Именно от там арабските търговци първи започват разпространението му.

Дори, специалистите все още спорят за произхода на името му. Някои смятат, че „кафе“ се образува от арабското „кауе“, което означава сила, енергия. Други го свързват с названието „кахва“, идващо също от арабски и означаващо „вино“. Третата версия е на база името на провинция Каффа в южна Етиопия, където и до днес из горите се среща диворастящо кафе.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек