Разработване на работодателски бранд

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-11-21
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство – София
Специалност: Маркетинг
Предмет: Маркетинг
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (91KB)          Html format .Html (24KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обява за работа, работодателски бранд, длъжностна характеристика на длъжността "регионален мениджър", работно място, маркетингов микс, елементи на работодателския бранд, вертикални комуникационни канали, хоризонтални комуникационни канали, диагонални комуникационни канали, документи за работа

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

След като сме изготвили длъжностната характеристика, трябва да проучим възможностите, които предлага пазарът на труда от гледна точка на наличие на кандидати с подходящо образование, квалификация, опит и т. н. Много е важно да определим точният пазарен сегмент, към който ще насочим обявата. Това е онази целева група, притежаваща качествата, нужни за заемане и ефективно изпълнение на длъжността, за която търсим човек. В случая предлагаме своя продукт „работно място” на потенциалните кандидати и както преди всяка продажба, е добре предварително да проучим пазара.

Обявата за работа това е нашата оферта за продажба. Когато я изготвяме, трябва да съобразим какво предлагаме ние, какво конкуренцията, какво търси купувачът и на каква цена. Не бива да забравяме, че кандидатът като купувач и ние като продавач сме равнопоставени страни и всеки от нас търси максимална изгода от сделката. Ако търсим образован, квалифициран и комуникативен кандидат, склонен да работи под напрежение, много вероятно е той да търси удобен офис, възможности за професионално обучение и добри перспективи за кариерно развитие. Важно е да се има предвид, че невинаги материалните придобивки са водещи за него. Често – особено в професии, по-тясно свързани с науката – достъпът до скъпа служебна литература и възможностите за участие в професионални конференции и семинари биха могли да бъдат изключително мотивиращ фактор. Други търсят работодател с ясна организационна структура и процеси, добра корпоративна култура и перспективи за развитие. В емоционален аспект много кандидати се интересуват от качеството на предлаганите продукти и услуги, мисията и ценностите на организацията.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек