Счетоводно отчитане на селскостопанската продукция по примера на „Зорница” СД

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-05-25
Рейтинг:
3.25 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 51 стр.
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (120KB)          Html format .Html (93KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

счетоводно отчитане, селскостопанска продукция, отчетно – икономическа характеристика, синтетично и аналитично отчитане, методи за калкулиране на себестойност, спомагателна дейност, разходи за управление, продукти на труда

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Счетоводството е информационен процес, който протича в строго определени времеви и пространствени граници. Има точно определени количествени и качествени характеристики за конкретни обекти и обхваща техните състояния и изменения със специфични методи. Параметрите на този процес протичат строго регламентирано и се определят от норми и правила, които имат всеобщо задължително значение за националната икономика.

В условията на сближаване в световни и регионални икономически общности тези правила стават общозадължителни за счетоводните процеси, независимо от това, къде протичат. В този смисъл Националните счетоводни стандарти са твърде близки до Междунардните счетоводни стандарти. НСС и МСС – те са утвърдени на 21.03.2005г.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек