Характеристика на данъчните проверки и данъчните ревизии по ЗМДТ – цели, задачи, технология и проблеми

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-07-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Система на данъците и данъчен контрол
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (95KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

данъчен контрол, данъчни проверки, ревизионен акт, събираемост на местните данъци и такси, данъчни ревизии, контролни органи, ревизионен доклад, Национална агенция за приходите, данъчна политика на държавата

Частично (кратко) резюме на темата

Данъчният контрол, по своята същност, представлява съвкупност от административни действия и процедури, които се извършват с цел да се разкрие дали едно фактическо състояние отговаря на предварително определените от законодателя правни норми. В това се изразява неговият констативен характер.

Но без реализацията на резултатите от тези действия и процедури, контролът губи своя смисъл. Негова основна цел е да открие съществуващите слабости и недостатъци, а също така и конкретните причини, които са ги породили. Съответните контролни органи правят изводи и констатации и дават своите препоръки, за своевременното отстраняване на отклоненията, и сезират съответните компетентни институции, с което се реализира неговият регулативен характер.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек