Хотел-ресторант “Копитото”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-12
Рейтинг:
4.2 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: ШУМЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ “Епископ Константин Преславски”
Специалност: Туризъм
Предмет: Хотелиерство и ресторантьорство
Цена:
 (25 лв) 23.75 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.25 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (37KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

хотел, ресторант, гости, ценова организация, управление на човешките ресурси

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В началото на миналия век, на 4-5 километра от Варна, по оживения търговски път по крайбрежието, към Добруджа и Румъния имало малка гостилница...

Гостоприемният стопани умеел да приготвя вкусни български гозби. Тежко натоварените със златно добруджанско жито каруци винаги спирали тук. Пътниците похапвали, а конете събирали сили за тежкия път. Прочула се гостилницата, но си нямала име.

Пред нея оставяли следите от копитата и подковите на натоварените коне. И от тези следи дошло и името - нарекли гостилницата "Копитото".

През 1948 г. гостилницата е национализирана и става държавно заведение. До 1975 г., когато го наема Йордан Николов.

И "Копитото" бързо се прочува с вкусните кюфтета на Бай Данчо. Верен помощник е съпругата му Жечка, а не след дълго и единствената им дъщеря Мими и зетят Митко. Те съумяват да запазят семейната традиция и да развият малката гостилница с 25 места до днешните мащаби.

Неусетно се изтъркулват 20 години. Бай Данчо вече си е отишъл от този свят. А в семейното заведение вече работят и двете му внучки.

През 1995 г. Мими и Митко регистирират семейната фирма "Бай Данчо". "Копитото" вече е на ново място - в световно известния курорт "Св. Св. Константин и Елена". Започва с 30 места, след това 300, а днес са 500. За 10 години израстна приказният комплекс на хотел-ресторант "Копитото".

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.59 сек