Разработване на идеен проект на заведение за хранене и развлечения

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-04-01
Рейтинг:
3.5714 1 2 3 4 5
(7 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Икономически университет – гр. Варна
Специалност: Туризъм
Предмет: Ресторантьорство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (38KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

търговска зала, производствена зала, организационно управленска функция на персонала, меню, вид на заведението, категория и капацитет, експлоатационен период, ресторантьорски продукт, оборудване и обзавеждане

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В ресторант Lemon ще се търси много високо ниво на обслужване на клиентите, както и богато разнообразие на асортимента.

Менюто ще включва както напитки – алкохолни, безалкохолни и алкалоидни, така и приятно поднесена храна – салати, специалитети на скара, пържени и печени ястия. Предвидени са и няколко вида десерти.

Също така, обслужващият персонал ще включва трима бармани и поне шест келнерки.

В Наредбата за категоризация на туристическите обекти, самостоятелните заведения за хранене и развлечение са обособени в пет категории, към всяка от които може да бъдат отнесени още пет категории – така наречените звезди на туристическия обект.
Поради описаното по-горе естество на ресторант Lemon, заведението може да бъде отнесено точно към този вид, тъй като другите четири вида – заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове – имат други характеристики.

Категорията на ресторанта е “три звезди” – заведението не е луксозно, напротив, то трябва да е подходящо за всички професии, възрасти, моди на обличане. В същото време персоналът е добре обучен и любезен, обстановката е приятна – чисто е и добре аранжиран интериор. Храната е добре приготвена и приятно поднесена.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек