Обща характеристика на хотелиерските и ресторантьорските заведения

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-10-22
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 26 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (79KB)          Html format .Html (26KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

хотелиерска индустрия, средства за подслон, хотелиерски вериги, стандарти за обслужване, ресторантьорски заведения, заведения за развлечения, резервационни системи, канали за реализация, методи за финансиране, лизинг

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Първообразът на заведенията за пребиваване се създават още по римско време. В следващите столетия преобладаващите заведения за подслон могат да се нарекат „скромни убежища”. Те са се намирали най-вече по продължението на търговски пътища, а по-късно около пощенските станции.

С появата на влака и първата заселническа вълна през 18 и 19 в. се подобрява и комфорта на заведенията за подслон. Появяват се първите големи и луксозни хотели, предимно в големите градове.

След Втората световна война предимно американски хотелиерски вериги довеждат до разширяване на хотелската база от висока класа.
Днес хотелиерските заведения и заведенията за обществено хранене са от голямо значение за туристическата икономика изобщо и преди всичко за регионалната икономика.

В Германия повече от 75% от заетите в туризма работят в хотелиерски заведения и заведения за обществено хранене.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек