РИУ АРАБЕЛА - Анимационен проект

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 26 стр.
Университет: Варненски свободен университет
Специалност: История
Предмет: Културен туризъм
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (73KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

аниматор, туризъм, анимационна програма, анимационен проект, природен парк, Златни пясъци, план сметка, Аладжа манастир, музей, Варна, Археологически музей, Национален военноморски музей, Созопол, Несебър, Римски терми, катедрала, църква, Побити камъни, Делфинариум, Варненска опера

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

След края на двете войни в историята на човечеството светът бързо се съвзема. Наблюдава се развитие и растеж в икономиката, повишаване на жизнения стандарт, необходимост на човека от пътуване и пребиваване извън страната и сивото ежедневие. Така туризмът като отрасъл бързо се развива, но след време предлагането на нощувка, храна и транспорт вече не задоволява потребностите на търсещите отдих. Така започват да се предлагат допълнителни услуги, забави, развлечения, което води до оформянето на анимацията като понятие. Тя бързо намира и извоюва своето място в туристическата индустрия. Анимацията е неделима и необходима част от организационната структура на всяка туристическа фирма или обект. В днешно време тя бележи своя апогей. Ако една фирма иска да успее на пазара и да е конкурентно способна, тя трябва да определи водещо място на анимационната си програма. Все повече туристи търсят развлечения, предизвикателства, пълно удовлетворение от почивката си, т.е. както физическо, така и духовно обогатяване. Също така анимацията е начин да се накарат хората да избягат от ежедневието си. Но не само това, дори да не си помислят за него. Тъй като почиващите разполагат с твърде много свободно време, анимацията помага то да бъде запълнено пълноценно и така туристите остават с приятни и незабравими впечатления от почивката си.

Културно-познавателния туризъм разкрива тайните на историята и бита на дадена страна. България има много привлекателни кътчета, разкриващи богатството на българската народност. Една обиколка на нашата страна дава възможност на туристите да се докоснат до автентичния български фолклор, бит и традиции. Освен посещението на архитектурни забележителности, може да се включи и подходяща анимационна програма, която да позволи на гостите по-лесно да вникнат в душевността на българите и да се почувстват част от нашата толкова богата духовно нация. Тази екскурзия е атрактивна както за чужденци, така и за българи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек