Инвестиционен проект за създаване на КК “Шкорпил”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-07-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 32 стр.
Университет: Нов български университет
Предмет: Международен алтернативен туризъм
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (172KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

инвестиционен проект за създаване на курортен комплекс, целеви пазари, хотелски продукт, органограма, финансови параметри, източници на финансиране, финансово-счетоводен анализ на фирмата

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Основна цел в развитието на туризма в община Долен Чифлик, Варненска област, е чувствителното повишаване на качеството на предлагания туристически продукт и издигането на неговия имидж. Качествата, които средата предлага в зоната за рекреация на юг от Варна – Шкорпиловци удовлетворяват изискванията за изграждането на висококатегориен туристически комплекс – до 15 000 легла с целогодишно ползване. Възможността същият да бъде превърнат в "Българската Ривиера" на Черно море е обусловена от наличието на: довеждаща инфраструктура, естествена плажна ивица с голям рекреационен капацитет, находища на лечебна кал, термални води, гори, разнообразен ландшафт, терени подходящи за изграждане на голф - игрище и изградено яхтено пристанище.

Развитието на съществуващия туристически капацитет е свързано с увеличаване на конкурентноспособността на предлаганите туристически услуги, чрез активно оползотворяване на местните туристически ресурси, целенасочено стимулиране и координиране на инвестиционната активност на държавния, общинския и частния сектор, с оглед нарастване заетостта и доходите в тази важна сфера на областната икономика. Активно ще се използва съществуващия потенциал за разнообразяване и комплексно развитие на местния туристически продукт свързан с възможностите, които предоставя създадената мрежа от защитени територии: природни забележителности, резервати, защитени местности и природни паркове. Използването на тези възможностите е свързано с включването във вериги на селищата за еко- и селски туризъм, където следва да се създаде подходяща туристическа и транспортна инфраструктура.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек