Иновации в туристическите агенции (внедряване на резервационните системи)

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-10-30
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 22 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

туристически агенции, иновации, туристически пътувания, туристическо предлагане, развитие на туризма в България, туроператорска и турагентска дейност, резервационни системи, самолетни билети, хотелски резервации, пътнически агенции

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Към момента на българския пазар най-широко използваните резервационни системи в туристическите агенции са тези на големите туроператори – ТезТур, Алматур, Премиер тур, Травел Шопинг Център, Астрал холидейз, Бохемия, Руал травел.

Тези системи функционират по подобен начин, но всяка от тях има своите особености и изисквания относно информацията за клиента.

Също така всяка от тях предоставя и различно количество информация за предлаганите от туроператора услуги и допълнителна информация за дестинацията, хотела или екскурзията. В някои от тях подробно са описани например хотелите, в които туроператорът може да предложи настаняване. В други има само възможност за избор на желаната почивка/ екскурзия и полета за попълване данните на туриста, без допълнителна информация като часове на полети, допълнителни екскурзии, услуги, които са включени и които не са включени в общата цена.

Системата на Премиер турс дава възможност за проверка за свободни места и резервация на самолетни билети, хотелски настанявания, рент- а- кар, екскурзии и круизи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.7 сек