Организация на туристическата дейност

Вид: казус
Прибавен: 2010-03-15
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 16 стр.
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

организация на туристическата дейност, хотелиерство, “Мусала” АД, ефективност от стопанската дейност, туристическа страна, рекреативен и зимно-спортен туризъм

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Развитието на туризма е неделимо от развитието и усъвършенстването на обществените отношения и материално – техническата база. Хотелите, спадащи и заемащи основна част от материално – техническата база на туризма са основата за съществуването и развитието на отрасъла. Често те се заместват с понятията „индустрия на гостоприемството” или „хотелиерство”. Според Наредба № 2 за категоризиране на туристически обекти 1 „Хотел” е общодостъпно място за подслон с минимум 10 стаи търговска площ, което предлага основни и допълнителни услуги, свързани с пребиваването на гостите. Към туристическите услуги, които предоставя един хотелски комплекс, спадат: настаняване, хранене, спортни и развлекателни услуги, търговия, транспорт и други.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек