Общински план за развитие на Асеновград като туристическа дестинация.Проучване за създававне на комплексен туристически продукт “Родопска Света гора”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-10-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 29 стр.
Университет: Софийски университет "Св Климент Охридски"
Специалност: Туризъм
Предмет: Туризъм
Цена:
 (45 лв) 40.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.50 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

комплексен туристически продукт “Родопска Света гора”, общински план за развитие на Асеновград, програма за развитие на туризма, финансиране на целите по проекта, културно-исторически и природни ресурси, политика на информиране, рекламиране и промоция

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Община Асеновград съдържа голямо разнообразие от културно-исторически и природни ресурси, които в различните части на територията имат различно съдържание и структура. На тази база, върху територията се обособяват зони със специфична ценностна характеристика и идентичност - например зоната на град Асеновград, на Бачковския път, на резервата “Червената стена”, на планинската зона около Белинташ и др. Когато културният маршрут “Родопска Света гора” преминава през тези зони, неговата водеща тема се модифицира, според специфичния локален културно-исторически и природен потенциал. Към нея интегрират вторични теми, които я обогатяват и разнообразяват с нови качества. На тази база може да бъде дефинирана териториалната структура на културно-туристическия продукт, съставена от комплексни и взаимно свързани зони по протежението на културния маршрут.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек