Изследване на посещенията на чужденци в България в динамика за периода 1997-2007 г. Изолиране на тенденция за развитие и цикличност

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (117KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

посещения на чужденци в България, посещения с цел туризъм и почивка, посещения с цел гостуване, посещения със служебна цел

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Съвременният туризъм се разглежда като динамично развиващ се отрасъл, намиращ се в множество връзки с други направления, науки, дейности и др. Несъмнена е и неговата връзка с икономиката на страната, в която той се осъществява. В това отношение особено важна е ролята на международния туризъм и посещенията на чужденци в страната.

България разполага с множество туристически ресурси, посредством които е възможно привличането на чуждестранни туристи, чрез тях страната ни е особено притегателно място за хора от различни възрасти, с различни интереси и др. Чрез тях в страната постъпват множество приходи, които са от съществено значение за развитието на страната ни и постигането на икономически растеж.

Освен с цел туризъм чужденците посещават страната ни и с цел гостуване, във връзка със служебна работа, транзитно преминаващи и други.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.37 сек