Трудово възнаграждение

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-01-25
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Университет: СУ “Св. Климент Охридски”
Специалност: Квалификация и пренасочване на работна сила
Предмет: Икономика на образованието
Цена:
17 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (41KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

работна заплата, системи за определяне на трудовото възнаграждение, трудово възнаграждение на учителите, изплащане на трудовото възнаграждение, обезщетение

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Трудовото възнаграждение представлява престацията от работодателя на служителя за предоставената му на разпореждане и за ползване работна сила. То е плащане на служителя за престираната от него работна сила. По начало възнаграждението е парично плащане. Само по изключение определена част от него може да бъде изплащано в натура. То е парично задължение на работодателя и парично вземане на служителя. Трудовото възнаграждение изразява имуществения характер на трудовото правоотношение. Този му характер се определя от паричния характер на възнаграждението като благо.

Изплащането му е едно от основните задължения на работодателя. Забавянето в това отношение може да доведе до едностранно прекратяване на трудовия договор от служителя без предизвестие (чл. 327, т. 2 КТ).

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек