Управление на конфликтите в организацията

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-02-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (38KB)          Html format .Html (15KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

управление на конфликти, фирмено управление, организационно – управленска система, мениджмънт, източници на конфликт, вътрешна среда, канали за реализация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Управлението на конфликтите и конфликтните ситуации е една от основните функции в цялостното управление на фирмата, като важна за ръководството е предимно превантивните функции на контрола и недопускане до конфликтни или кризисни ситуации във фирмата.

Конфликти могат да възникнат както по отношение вътрешната среда на фирмата, така и по отношение взаимоотношението на фирмата с кредитори, институции, доставчици, конкуренти, клиенти и т.н. Конфликтите също така се различават по своята мащабност и продължителност на действие.

Някои от тях са с първоизточник самата фирма, други са следствие от некоректност и нелоялност от страна на заобикалящата фирмата среда.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек