Замърсяването на околната среда като вторичен ефект налага държавна регулация

Вид: казус
Прибавен: 2009-05-12
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 7 стр.
Университет: Международно Висше бизнес училище - Ботевград
Специалност: Бизнес администрация
Предмет: Микроикономика
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (35KB)          Html format .Html (13KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

замърсяване на околната среда, необходимост от държавна регулация, антропогенна дейност, последици от човешката дейност, Министерство на околната среда и водите, еко - такса

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

По данни на Министерство на околната среда и водите през изминалата година в центровете за разкомплектоване са влезли над 23 400 излезли от употреба моторни превозни средства и са рециклирани 29% от отпадъците от отработени масла. Предвижда се нова еко - такса да влезе в сила от 2009 г. за всички моторни превозни средства, чиято стойност ще зависи от това колко вредни емисии отделя автомобилът в атмосферата.

Средствата от нея приоритетно ще се насочват към тези населени места, в които качеството на атмосферния въздух е нарушено от транспорта. Парите ще бъдат влагани в подобряване на зелените системи, подмяна на двигателите на обществения транспорт и на горивните инсталации.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.84 сек